Quantcast

El 5 de juny torna la Cursa de la Dona per lluitar contra el càncer de mama

Sumar el màxim número de participants per a divulgar la lluita contra el càncer de mama i conscienciar la societat sobre aquesta malaltia és l'objectiu que de nou planteja la sisena edició de la Cursa de la Dona a Andorra que tindrà lloc el proper 5 de juny. La Cursa de la Dona és organitzada per l'Associació de Dones d'Andorra, el Club d'Atletisme Valls d'Andorra i Assandca, l'Associació Andorrana Contra el Càncer.

El punt de sortida s'ha fixat a les 10:30 des d'illa Carlemany i l'organització preveu dos recorreguts: un de 2,5 km i un de 5 km. Les inscripcions es poden fer a illa Carlemany a partir de dimarts 31 de maig fins el divendres 3 de juny de 18 a 20 hores, o dissabte 4 de juny d'11 a 14 hores. A més, s'ha previst la possibilitat d'inscriure's a la cursa per internet a l'adreça www.runedia.com. El preu d'inscripció és de 10 euros i inclou la samarreta de l'esdeveniment.

L'edició de l'any passat va reunir prop de 1.000 participants. L'organització cerca voluntaris per a la cursa, un paper que han reservat als homes considerant que les protagonistes de la cursa són les dones. Els qui vulguin participar ho poden fer a través del correu electrònic [email protected]

Activitats complementàries

L'organització de la cursa ha previst, a més, activitats paral·leles on destaca una conferència del doctor Manel Esteller, director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge. La xerrada, que tindrà lloc el dissabte 4 de juny a les 18 hores a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany, duu com a títol 'Genètica i epigenètica del càncer de mama: del coneixement al tractament'. Coincideix que part dels beneficis de la cursa del 2015 es van destinar a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i a un treball de camp a Andorra a càrrec de l'equip del mateix Dr. Esteller.

A més, el dia 28 de maig, l'atleta Sara Boix dirigirà una sortida 'Meet-up Lolë running' a les 10 del matí des de l'espai Lolë a l'Av Carlemany, número 93.

La sisena Cursa de la Dona compta amb el patrocini i suport de MoraBanc, Lolë, illa Carlemany, Júlia Perfumeries, el Comú d'Escaldes-Engordany, Yoga Ki, Dermandtek, Viladomat i Caprabo.