Quantcast

El joc de paraules en el qual el 90% de les persones responen el mateix

Ja ho has fet i vols saber si estàs dins d'aquest 90% de persones que contesten exactament el mateix. Creus que no, que la teva resposta és única, però només una de cada deu persones ho aconsegueix. No importa que siguis de lletres o de ciències, ni quant de llest tens, seguiràs dient el mateix vegetal que la resta.

Aquest joc de paraules és molt senzill i s'utilitza molt en els col·legis per comprovar l'agilitat que tenen els alumnes per contestar ràpidament a preguntes concretes i molt fàcils.

Què vegetal has dit? ¿Una pastanaga? Doncs bé, ho sentim, però ets com la resta de persones. Quan el 90% de la gent contesta el mateix en aquest joc vol dir que la nostra ment organitza la informació i sostreu el primer nom que li resulti més senzill, i resulta que la pastanaga és una verdura que tenim molt present en les nostres vides.

Quan estàs pressionat per contestar de la forma més ràpida possible, tant és que coneguis milions de noms de vegetals , ja que la pastanaga és el prototip ideal, segons la ciència, i la imatge que més ocupa el nostre cervell.

'Feu, doneu, doneu, què beuen les vaques?'

Un altre d'aquests jocs és aquest, que de petits ens portava de cap. Si has respost llet t'ha passat exactament el mateix que amb l'anterior, havies de fer-ho de pressa i ho has relacionat d'aquesta forma, però en realitat beuen aigua.