Quantcast

El #PaellaEmoji arriba a WhatsApp

Objectiu aconseguit! La paella serà l'únic plat típic associat a una terra inclòs en els emoticones de WhatsApp juntament amb les hamburgueses i els burritos. Així ho ha aprovat ja Unicode, el conrocio format per Apple, Google, Microsoft, IBM i Adobe, entre altres, que decideix els emoticones que tots tenim en els nostres smartphones .

La història del #PaellaEmoji va començar gairebé de broma per esdevenir una campanya mundial i en el que serà el primer emoji inclòs per petició popular. Avui fa gairebé dos anys que l'humorista valencià Eugeni Alemany i arròs La Fellera es van proposar tirar-lo endavant, a això han consagrat no pocs esforços, inclosos viatges a Sillicon Valley.

Tot i que el suport internacional va ser clarao des del principi, hi va haver un punt de gran crisi: la Emojipedia va publicar en un protal una icona de 'apella' amb pèsols i bous elements aliens a la paella, amb gran escàndol per als valencians. A les xarxes se li va cridar 'ArrozConCosas'.

Però aquesta és una història amb final feliç i les pressions han fet efecte fins al punt que s'ha aconseguit que el emoji respecti la recepta tradicional. A partir de la tardor, ¡tots a punt per gaudir del #PaellaEmoji!