Quantcast

CM.- El fons FEDER finançarà 10 projectes amb participació andorrana amb un total de 9,2 MEUR

El programa POCTEFA ha aprovat 10 dels 17 projectes que s'havien presentat amb participació andorrana, una xifra que el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha qualificat d'»èxit remarcable», afegint que aquesta selecció «en cap cas tanca la porta als altres 7, que podran optar a una segona o tercera convocatòria».

Cinca ha destacat que una part dels projectes tenen com a objectiu dinamitzar la innovació i la competitivitat, com és el cas del programa per crear una xarxa de subministrament d'hidrogen per a vehicles, en el qual participa FEDA i que rebrà 2,4 milions d'euros de finançament; o l'encaminat a desenvolupar la cooperació econòmica en l'espai transfronterer, que rebrà 753.706 euros, i que està impulsat per les cambres de comerç de Lleida, Girona, Perpinyà i Andorra.

En l'àmbit dels projectes per a l'adaptació al canvi climàtic i la prevenció de riscos, destaca el projecte bilateral entre França i Andorra anomenat SAPYRA, que permetrà actuacions per prevenir allaus a la carretera d'accés a França per evitar-ne el tancament, i que està dotat amb una subvenció de 2,08 milions d'euros.

També s'ha aprovat la continuació del projecte d'Observatori Pirinenc de Canvi Climàtic, amb una dotació de 763.048 euros; un programa per utilitzar com a bioindicador del canvi climàtic la distribució de vuit espècies rèptils, que ha rebut 890.500 euros i en el qual hi participa la fundació Bomosa; i quatre projectes amb participació de l'Institut d'Estudis Andorrans: un per estudiar el canvi climàtic a través de llacs i torberes (651.526 euros); un per millorar l'adaptació dels territoris al canvi climàtic, (602.351 euros); un tercer per conèixer l'evolució del clima al Pirineu (567.189 euros) i un darrer per utilitzar la flora pirinenca com a bioindicador del canvi climàtic (534.780 euros).

Finalment, també s'ha aprovat una dotació d'1,3 milions d'euros per a un projecte amb participació del Comú d'Ordino que té com a objectiu crear una xarxa d'espais naturals i protegits del Pirineu.