Quantcast

L'oposició crida a ignorar l'estat d'excepció de Maduro a Veneçuela

L'estat d'excepció decretat pel Govern de Nicolás Maduro el 16 de maig passat confereix poders especials a l'executiu bolivarià, que podrà utilitzar a l'exèrcit parell mantenir l'ordre públic, decretar corralitos financers o signar contractes i convenis al marge del Parlament.

l'oposició considera el que ja s'anomena el 'cop de decret' com un punt d'inflexió. " Si Maduro vol aplicar el decret, que vagi traient els tancs de guerra. No anem a acceptar-ho, faig una crida el país a desconèixer aquest decret. Li dic a la FAN (Força Armada Nacional) que està arribant l'hora de la veritat … No volem solució militar, però això és inacceptable ", ha dit el governador de l'Estat de Miranda i ex candidat de l'oposició Henrique Capriles.

Nicolás Maduro, per la seva banda, en una compareixença al plaure de Miraflores va acusar la premsa espanyola d'estar orquestrant una campanya " brutal ". I va declarar que el seu país està sent víctima d'una campanya de desprestigi internacional. " Veneçuela vol ser portada a una situació generalitzada de violència que serveixi com a excusa posterior a una intervenció militar internacional " , va arribar a afirmar.

L'oposició ha convocat per al dia d'avui una protesta abans de les seus del Consell de Nacional Electoral. El govern ha convocat la seva pròpia marxa a Caracas , a més d'una fira socialista a la capital.