Quantcast

Així és la teva personalitat segons els trets de la teva cara

-

1
És la cara el mirall de l'ànima? La veritat és que des de temps immemorials s'ha especula

És la cara el mirall de l'ànima? La veritat és que des de temps immemorials s'ha especulat amb la relació entre els trets, sobretot els trets facials, i determinades característiques de personalitat i caràcter. Aquestes idees, tradicionalment trucades fisiognomia, es troben fins i tot en escrits d'Aristòtil, encara que el seu moment de major projecció va ser l'auge de les ciències positivistes des de finals del XVIII i, sobretot, al segle XIX. De fet, la seva influència pot rastrejar-se en grans novel·listes de l'època, com Charles Dickens o Balzac , que caracteritzaven als seus personatges d'acord amb els postulats d'aquests estudis. Avui dia tant els estudis de fisiognomia com la frenologia (una disciplina desenvolupada sobretot a Alemanya i que se centrava en la forma del cap) són considerades pseudociències. És a dir, les correlacions no són empíricament significatives. No obstant això, les idees no només no s'abandonen sinó que cobren nova força amb la morfopsicologia preconitzada pel psiquiatre francès Luis Corman, l'obra «Rostres i caràcters», de 1985, està considerada l'obra més completa sobre l'matèria, i es reedita avui dia a tot el món. La morfopsicologia actual divideix el rostre en tres zones: el front o zona superior ens parlaria de l'aspecte mental i la capacitat de raonament; la zona mitjana, que comprèn els ulls, els pòmuls i el nas, ens parla de l'aspecte sentimental; i la part inferior de la cara, els llavis i la boca, que es corresponen amb la nostra part instintiva. Aquestes són algunes de les correlacions que apunta entre trets facials i de caràcter. El 'marc': És un dels conceptes clau en l'actual morfopsicologia. El marc es refereix a l'estructura òssia del rostre i se suposa que reflecteix el grau d'energia de la persona, la seva potència física. A més s'observa a primera vista la 'dilatació', és a dir, si la cara és ampla i bombada, o al contrari. Com més 'dilata', més cordial, amable i servicial és la persona.

Atrás