Quantcast

Els versos del Canigó del poeta Jacint Verdaguer teixeixen lligams entre escolars de la Catalunya Nord i el Principat

ACN Vic.-El Teatre l'Atlàntida de Vic ha acollit la primera de les tres cantates del Canigó que s'organitzen entre aquest dimarts i dimecres amb motiu del 50è aniversari de l'arribada de la flama al Principat. L'acte, que ha aplegat uns 400 alumnes d'escoles i instituts de la Catalunya Nord, Osona i el Ripollès, també ha representat el tret de sortida de les activitats de la Quinzena literària Verdaguer 2016 en un dia en què es compleixen 171 anys del seu naixement. Coordinats pel Centre de Recursos Pedagògics d'Osona i el Ripollès i inspirats per l'adaptació que va fer fa anys el professor Francesc Bitlloch, els alumnes han posat la seva veu a l'emblemàtic poema del poeta de la terra que durant la Renaixença va esdevenir un dels símbols més rellevants de la catalanitat.