Quantcast

Beyoncé, acusada d'utilitzar mà d'obra esclava en la seva marca de roba

Fa uns dies Beyoncé era notícia pel llançament de Ivy Park , la seva pròpia marca de roba esportiva , que no ha trigat a veure embolicada en una enorme polèmica.

Segons publica The Sun, la roba d'aquesta firma es fa en una fàbrica de Sri Lanka anomenada MES Holdings, que està relacionada amb el magnat Sir Philip Green, que s'ha vist embolicat en nombroses polèmiques.

En aquest cas, segons el diari britànic per fabricar la roba de la signatura de Beyoncé s'empra mà d'obra esclava . Pel que sembla, les cosidores que fan les peces de Ivy Park només guanyen 4,30 lliures al dia (uns 5,50 euros) i treballen en unes complicades condicions durant 60 hores a la setmana.

Una operadora de màquines de cosir de 22 anys va assegurar que li resulta impossible sobreviure amb el seu sou mensual, que és de 87,26 lliures (al voltant de 110 euros), més o menys la meitat del sou mitjà de Sri Lanka (164 lliures, 110 euros). "Tot el que fem és treballar, dormir, treballar, dormir" , ha explicat la jove. Malgrat tot, la llei estableix el salari mínim en 13.500 rupies (81 euros).