Quantcast

Zapatero viatja a Veneçuela per intervenir en la crisi del país

Els exmandataris es reuniran amb el Govern i l'oposició per separat. L'Executiu i l'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) no han declarat públicament encara sobre aquesta visita.

La tensió s'ha elevat al país després que el Govern declarés un estat d'excepció , i hagi preparat uns exercicis militars. Al que s'uneix les traves del Consell Nacional Electoral (CNE) -controlat pel Govern de madur- per fer aquest any un referèndum revocatori que destitueixi el president Maduro.

Amb aquests ingredients, l'oposició ha convocat una manifestació aquest dimecres fins a la seu del CNE, al centre de Caracas, en protesta a la demora en els tràmits per convocar una consulta popular.

Veneçuela, el país amb la més alta inflació del món -180,9% en 2015-, ha entrat en una desmesurada recessió econòmica que amenaça de desencadenar un esclat social .

L'arribada de Zapatero coincideix amb la retirada el passat 8 d'abril de l'ambaixador d'Espanya a Caracas, Antonio Pérez Hernández, en protesta per les insults de Maduro al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy < / strong>. Llavors, el president de Veneçuela havia cridat a Rajoy "racista, escombraries corrupta i escombraries colonialista" per reunir-se amb opositors i qüestionar la democràcia al país sud-americà.

No serà la primera vegada que Zapatero està en ple conflicte veneçolà. Al desembre, l'expresident del Govern espanyol va visitar aquest país durant les eleccions parlamentàries del desembre passat en qualitat de acompanyant electoral.