Quantcast

Jornades de portes obertes i activitats als museus per celebrar el Dia Internacional dels Museus

El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports organitza els dies 21 i 22 de maig unes jornades de portes obertes als museus nacionals amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebra el 18 de maig. Juntament amb els museus nacionals també obriran les seves portes de manera gratuïta alguns museus parapúblics i privats, així com l’edifici de la Casa de la Vall i el Santuari de Meritxell.

A més, i amb motiu de la Nit Europea dels Museus aquest pròxim cap de setmana, s’han previst diverses activitats. Una d’elles serà el concert que l’artista andorrà Akiba Jonze (Iñaki Barrocal) oferirà a la Casa Rull el dissabte 21 de maig. Serà un concert en format íntim amb el títol de 'Llum', i en el que presentarà el seu darrer treball, 'Akash', un viatge per sonoritats orientals, natura i música d’ambient amb tocs de música pop. També hi interpretarà temes dels seus 14 treballs anteriors. El concert començarà a les 21 hores i l’entrada és gratuïta, tot i que cal reserva prèvia.

Així, i en el marc d'aquestes propostes, cal destacar que FEDA Cultura ha preparat una programació especial de visites gratuïtes al Museu de l’Electricitat i el Camí Hidroelèctric d’Engolasters. Així, el mateix Dia Internacional dels Museus, dimecres 18 de maig, i fins diumenge 22, les visites al Museu de l’Electricitat seran gratuïtes. Pel que fa al Camí Hidroelèctric d’Engolasters, el dissabte dia 21 acollirà dues visites guiades gratuïtes. Una serà a les 11 hores i l’altra, a les 15 hores. Per participar a qualsevol de les dues cal reservar plaça amb antelació. A més, per celebrar d’una forma diferent aquesta efemèride, dissabte el Museu de l’Electricitat es podrà visitar de nit i a la llum de les espelmes. Des de les 21 hores i fins a la mitjanit s’aniran fent visites guiades de trenta minuts amb un format diferent i carregades d’anècdotes. Aquestes visites són gratuïtes i acabaran amb l’obsequi d’una copa de cava.

Tal com ja es va informar des de l'Executiu, els museus d’Andorra van rebre al llarg del 2015, 137.718 visitants, xifra que representa una disminució del 2,8% respecte al nombre de visitants registrats el 2014. Aquesta situació, s’atribueix en part al fet que el CIAM d’Escaldes-Engordany va tancar les portes de manera definitiva el 7 de setembre.