Quantcast

Projecten a Franco ia Himmler a les festes de Guadamur (Toledo)

Pretenien narrar alguns capítols de la història d'Espanya, però d'una forma un tant polèmica i desencertada. Un poble de Toledo , Guadamur , està en l'ull de l'huracà després que hagin denunciat les imatges que van projectar al castell del municipi per celebrar les festes amb motiu de la IX edició de les Jornades visigodes, en què es veia Franco ja Heinrich Himmler , cap de les SS alemanyes.

les dues imatges, enormes totes dues, volien explicar com es va produir la recuperació del tresor de Guarrazar, venut a França per Isabel II. O, almenys, és el que han explicat des de l'Ajuntament de Guadamur , des d'on han demanat perdó als que s'hagin pogut sentir ofesos.

L'alcaldessa, Sagrario Gutierrez ha assegurat que l'objectiu era narrar un fet històric i que no tenien "intenció d'elogiar ni als personatges de les negociacions ni les seves accions de govern" . No obstant això, altres imatges que també han inundat les xarxes socials, després que Esquerra Unida de Castella-la Manxa les pengés a Twitter, no presenten cap dubte de les veritables intencions de la projecció al castell .

Ens arriben més imatges de l'vergonyós espectacle de Llum i so en < a href = "https://twitter.com/hashtag/Guadamur?src=hash"> #Guadamur # Toledo pic.twitter.com/NIn4amWgJt

& mdash; Esquerra Unida C-LM (@iuclm) 16 maig 2016

< script async src = "// platform.twitter.com/widgets.js" charset = "utf-8">

"Franco va derivar la seva gran perícia, la seva neutralitat, en la II Guerra Mundial ", es pot llegir, al costat de" Hendaia, 23 octubre 1940 ", fent al·lusió a la històrica entrevista que el dictador espanyol va mantenir amb Hitler < / strong> per determinar si el nostre país entraria en la guerra o no.

La polèmica està servida a les xarxes socials i, de moment, la Diputació de Toledo ha decidit suspendre el conveni de col·laboració i la subvenció amb l'Ajuntament de Guadamur per a la celebració de aquestes jornades visigodes fins que s'aclareixi el que ha passat.

El poble toledà ja va ser notícia fa uns mesos després de declarar a Mariano Rajoy "persona molt grata" quan va fer una visita allà.