Quantcast

Canillo renova el servei de la Poste reubicant el despatx a l'oficina de turisme

Des del 2 de maig es troba en funcionament el despatx de la Poste a l'oficina de turisme de Canillo. Aquest acord s'ha produït davant la possibilitat que en jubilar-se el personal que se n'ocupava i amb la nova política del servei, els habitants de Canillo haguessin de desplaçar-se a Encamp o Andorra la Vella. L'acord passa per la utilització de l'espai i el personal de l'oficina de turisme que gestionaran els enviaments. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó ha destacat en el Consell de Comú que s'ha celebrat aquest vespre que hi ha hagut una gran acceptació del servei, ja que hi ha hagut una ampliació horària que ha passat d'una hora a quatre hores.

L'acord que s'ha formalitzat al Consell de Comú implica un tant per cent dels beneficis de les vendes i una quota fixa de poc més de 300 euros que van al Comú. Segons Mandicó, a Canilló s'havia pensat en la possibilitat que fos algun comerç que s'ajustés al que requereix un despatx per la Poste. En aquest cas, la proposta del Comú va ser finalment l'oficina de turisme. 

Pel que fa a la resta de punts del Consell de Comú que s'han tractat aquest dilluns, el Cònsol ha exposat les línies del marc pressupostari recordant que a partir del mes de juny començaran a treballar amb els pressupostos vinents. Mandicó ha assenyalat que s'analitzaran inversions més urgents i d'acord amb les partides pressupostàries, però ha avisat de les dificultats de plantejar pressupostos a quatre anys vista.
El Cònsol ha reiterat la circumstància d'un pressupost pel 2016, de 15 milions d'euros, més elevat que en exercicis anteriors donada la rebaixa feta en el deute i ha compromès que es mantindran en els tres anys vinents el nivell d'inversions fixades.

Pel que fa a la concreció de les partides que es podrien preveure per a incloure en els propers pressupostos, el Cònsol menor David Palmitjavila ha indicat que la política d'inversió del Comú es marca com a objectiu en «l'embelliment i arranjament de la parròquia». Aquest fet, podria contemplar-se en els següents exercicis pel que fa a inversions. Algunes de les obres plantejades s'iniciaran al nucli antic «en punts que s'ha detectat que eren necessaris o les zones del riu de la parròquia». A banda, el sistema de les aigües residuals o els aparcaments són projectes que podrien allargar-se en els següents exercicis.

Mandicó ha fet referència al projecte d'aparcament a Soldeu on «s'estan fent tots els estudis per a eixamplar el pont esquiable perquè es puguin desenvolupar la Copa del Món a Soldeu». El termini per a enllestir les obres seria a la tardor del 2018. En aquest espai ha explicat que es troba en fase d'estudi l'aparcament vertical.

Pel que fa a l'ordinació de tinença d'animals, el cònsol ha explicat que la normativa que també ha aprovat avui el Consell de Comú preveu sancions econòmiques. El Comú ha detectat actituds incíviques per part d'alguns propietaris d'animals i s'han proposat «crear aquesta ordinació amb uns deures vers els animals i també obligacions dels animals». De moment, el Comú planteja conscienciar la població perquè assumeixin les obligacions de la cura dels animals tot recordant que «ens costa molts diners la neteja i no podem cada dos per tres tenir problemes d'incivisme».