Quantcast

Les obres de la nova Seu de la Justícia es licitaran al maig i començaran al setembre

Les obres a la zona del Prat del Rull avancen a bon ritme. Per una banda es troba la nova Seu de la Justícia, de la qual es preveu que properament s'entregui el projecte executiu final per poder licitar les obres durant aquest mes de maig i iniciar-les al setembre, amb una durada d'uns 30 mesos. Segons ha explicat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, s'ha treballat conjuntament amb els actors implicats i aquest edifici «complirà amb tots els requisits que demanen i serà una obra d'utilitat per a tot el país».

D'una altra banda, a la mateixa zona s'està treballant en l'Estació Nacional d'Autobusos i es preveu que aquest mes de maig s'adjudiqui la segona fase, i al novembre entri en funcionament. El Ministeri de Transports publicarà la licitació per a la gestió i explotació de les instal·lacions entre els mesos d'agost i setembre.

Aquest edifici comptarà amb deu andanes per a autobusos de fins a 15 metres, un carril per on circularan els autobusos i un altre annex per a la circulació dels vehicles que dipositin als passatgers. A més, segons ha explicat Torres, s'habilitaran zones properes perquè la gent pugui descarregar quan vagin a fer ús de les instal·lacions. A part, hi haurà un edifici de 250 metres quadrats per a la zona d'espera i la venda de tiquets. Tot l'edifici estarà cobert per una marquesina amb plaques fotovoltaiques «per respondre a la política d'eficiència energètica que ha engegat el Govern», segons Torres. Les plaques han suposat una inversió de 240.000 euros i tindran un rendiment del 8%.

Des del Govern consideren que es tracta d'un projecte estratègic que havia de tirar endavant aquesta legislatura, i serà «una estació emblemàtica».