Quantcast

Detenen un ginecòleg italià per robar òvuls a una espanyola

El ginecòleg italià Severino Antinori ha estat detingut a l'aeroport de Roma acusat d'haver extret òvuls a una jove espanyola de 24 anys contra la seva voluntat i la identitat no ha estat revelada.

La dona va acudir el passat mes d'abril a una clínica italiana de renom per sotmetre a un tractament hormonal per combatre un quist ovàric. El director d'aquesta clínica era Antinori, qui gaudia de fama internacional per la seva suposada mestratge amb les tècniques per a la fecundació in vitro.

L'afectada ha viscut un autèntic malson. Tal com va explicar als investigadors, ella es va dirigir a la clínica Matris, a Milà, per tractar-se d'un quist ovàric, on l'equip mèdic comandat per Antinori la va immobilitzar, la va anestesiar i li va extreure després els òvuls . Perquè no pogués avisar ningú ni demanar ajuda, li van treure el telèfon mòbil . Durant un moment en el qual va poder escapolir-se de les infermeres després despertar-se de la intervenció, la jove va poder trucar a la policia, que va acudir al centre mèdic i la va acompanyar a un hotel. A la seva habitació la noia es va sentir malament i va demanar que la portessin a una altra clínica, on van confirmar que havia estat operada per extreure-òvuls.

Itàlia compta amb una legislació molt restrictiva en matèria de fecundació assistida, el que fa que pràcticament no hi hagi donants d'òvuls, que han de ser importats des d'altres països com Espanya.

Amb el robatori dels gàmetes d'aquesta pacient en una edat òptima de reproducció, el metge va aconseguir fecundar a una altra dona. Per una tècnica de reproducció assistida com aquesta una parella o dona soltera pot arribar a pagar uns 7.000 euros.

El polèmic ginecòleg podria ser processat per un delicte de furt amb l'agreujant de lesions i ha estat sotmès a arrest domiciliari i apartat de la professió mèdica durant un any < / strong>. Dos dels seus col·laboradores estan igualment imputades.