Quantcast

Incendi Seseña: Baixa l'emergència al nivell 1 i els veïns poden tornar a casa seva

L'incendi deslligat al cementiri de pneumàtics de Seseña a la matinada de dijous a divendres ha arrasat ja més d'un 80% de les 11,4 hectàrees que ocupa l'abocador i va obligar durant la tarda de divendres a desallotjar els veïns de les zones properes per tal d'evitar risc.

No obstant això, i l Govern de Castella-la Manxa ha declarat durant el matí d'aquest dissabte la desactivació del nivell de gravetat 2 del Pla Territorial d'Emergència de Castella-la Manxa (Platecam) i l'activació del nivell 1 , ja que asseguren que el foc està controlat i que el risc d'intoxicació per la població s'ha reduït .

A més, com a conseqüència de la disminució del risc per als veïns de la zona, el conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, Juan Alfonso Ruiz Molina, ha aixecat també l'ordre d'evacuació de la urbanització El Quiñón, de Seseña, que va ser decretada a la tarda d'aquest divendres, pel que els habitants d'aquesta zona poden tornar als seus domicilis.

En una primera valoració durant la jornada de divendres, la Guàrdia Civil creu que el origen de l'incendi va poder ser "intencionat" perquè la pluja i les condicions meteorològiques dels últims dies fan molt complicat que el foc penyora de la manera en què ho ha fet.

També l'alcalde de Seseña, Carlos Velázquez , s'ha pronunciat sobre això i ha assenyalat que de la mateixa manera que costa molt sufocar un incendi de pneumàtics, també costa molt que calin foc, d'aquí que doni suport la hipòtesi que les flames han estat provocades: < strong> "Es veia venir" , ha afirmat.

Per la seva banda, el conseller d'Agricultura de Castella-la Manxa, Francisco Martínez Arroyo , ha confirmat que el foc s'extingirà en els propers 3 o 4 dies si les condicions meteorològiques són favorables.

el cementiri de pneumàtics de Seseña , el més gran d'Europa, portava temps en el punt de mira d'autoritats i ciutadans per l'acumulació de milers de tones de residus i pneumàtics en tota la parcel·la afectada ara per les flames.