Quantcast

L'Associació Andorrana de Vehicles Antics celebra la quarta Trobada de clàssics

A la Trobada de vehicles clàssics que celebra l’Associació Andorrana de Vehicles Antics durant tot aquest cap de setmana s’hi han desplaçat diferents associacions de l’estranger que hi han estat convidades. En el transcurs del cap de setmana es preveuen activitats i visites com al Museu Nacional de l’Automòbil d’Encamp o de la Moto de Canillo. El president de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics Lluís Dejuan ha destacat que coincidint amb el trentè aniversari ja hi ha programada també una sortida de motos antigues, excursions, un sorteig d’un SEAT 600, o una jornada de portes obertes el 12 de juny on s’oferirà la possibilitat als visitants de provar els cotxes. La idea, segons Dejuan, passa perquè els visitants a la mostra “tastin el que són els cotxes antics des de dins, no només veure’ls des de fora, sinó viure’l i veure com funcionen”.

L’Associació Andorrana de Vehicles Antics compta amb 240 socis i és present a la junta de la Federació Internacional i és que segons Dejuan “a Andorra hi ha molt afeccionat als vehicles, nosaltres en comptem 700, però de ben segur que n’hi ha més”. En aquest cas, apunta que l’afició a la col·lecció i a la cura dels cotxes antics en algun cas a Andorra fa que “algun soci tingui més de 100 vehicles”. 
Explica a més, que la condició indiscutible per a l’exhibició dels cotxes en les trobades que organitza l’associació és que es trobin “en immillorables condicions, tal com van sortir de fàbrica” apunta el president de l’associació andorrana.

Entre els vehicles que es poden veure al Prat Gran d’Encamp s’hi troba un vehicle de autobús militar sense sostre que es va utilitzar durant anys per a pujar turistes a Canòlich. El vehicle ja llavors comptava amb les banquetes de fusta i es troba adaptat per a fer el recorregut turístic. A banda, també s’hi poden veure dos ‘Willys’, un jeep militar de la Segona Guerra Mundial que va arribar a Andorra als anys 50 i 60 i que van ser reutilitzats per a fer les feines de pagès.