Quantcast

L'incendi de pneumàtics de Seseña obliga a evacuar la urbanització del Pocero '

Durant la matinada d'aquest divendres s'ha registrat un incendi al cementiri de pneumàtics de la localitat de Seseña , situada entre les províncies de Toledo a Madrid, provocant un gran núvol de fum negre. Segons les últimes informacions, l'incendi hauria arrasat el 80% del terreny i tot apunta que el foc ha estat intencionat .

El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Desenvolupament Rural de Castella-la Manxa, Francisco Martínez Arroyo , ha explicat que la Guàrdia Civil creu que l'origen va poder ser " intencionat " perquè la pluja i les condicions meteorològiques dels últims dies fan molt complicat que el foc penyora de la manera en què ho ha fet .

en un primer moment, la Guàrdia Civil ha situat el foto de l'incendi al terme municipal de Valdemoro, però la direcció del vent ha fet que les conseqüències del foc estiguin sent alarmants a la província de Toledo. La guàrdia d'emergències que està treballant a la zona ha aconseguit establir un tallafocs que salvarà de les flames aproximadament tres hectàrees de terreny.

Afortunadament, no s'han registrat danys en habitatge ni ferits , però la intensa fumera negra, que es pot veure des del centre de Madrid, és el principal problema per a la població.

el Govern de Castella-la Manxa calcula que el foc pot trigar més d'una setmana a quedar extingit.

Es tracta del cementiri de pneumàtics més gran dels quinze que encara hi ha a Espanya i actualment albergava al voltant de cinc milions de rodes, gairebé 100.000 tones.

< p> Desallotjament de la urbanització 'el Quiñón'

el risc d'intoxicació per la gran núvol de fum negre ha portat al fet que el Govern de Castella-la Manxa evacuï als veïns que viuen a les zones properes, principalment en el Quiñón, la popular urbanització que va aixecar 'el Pocero' per tal d'evitar qualsevol tipus de risc. El 80% dels veïns (viuen unes 9.000 persones a la megaurbanización) ha abandonat el lloc pels seus propis mitjans.

Per evacuar a la resta d'habitants es va a disposar d'uns vuit autobusos i s'han habilitat 600 places d'allotjament repartides en un pavelló esportiu de Seseña i dos pavellons de col·legis de la localitat d'Esquivias.