Quantcast

Junqueras proposa rebaixar l'IRPF a les rendes inferiors als 36.000 euros

El vicepresident econòmic del G overn de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, ha proposat abaixar els impostos dels catalans que tie posen les rendes baixes i mitjanes, les que se situen per sota dels 36.000 euros.

Junqueras ha admès qu i, de concretar aquesta mesura, el cost per a la Generalitat superaria els 500 milions d'euros, oscil·lant entre els 516 i els 520 milions d'euros .

el dirigent ha matisat que la pèr dua de la recaptació de les arques de l'administració mai és neta del tot ja que existeixen barems com l'augment del consum que propiciarien una rebaixa d'impostos. < / strong>

Junqueras no ha descartat incrementa r els impostos a les rendes més altes entrant en contradicció amb el president Carles Puigdemont que ha neg at qualsevol possibilitat en aquesta direcció. El vicepresident ha condicionat aquesta alternativa d'increment dels impostos al que es baixi a les rendes més baixes perquè "si es baixa poc no serà necessari".

El número 2 del Govern de la Generalitat ha negat ser infidel al seu president en el moment de presentar la proposta de modificació dels impostos en la mesura que "l'economia la portem nosaltres i les nostres propostes econòmiques mereixen la confiança i el suport de tots els consellers del Govern i del president de la Generalitat ".

Junqueras ha declinat porta ra la pràctica propostes que no siguin viables en el moment de confeccionar els pressupostos" perquè incloure els impostos que han estat suspesos pel Tribunal Constitucional ens encantaria però no seria realista i no de hem de fer-ho ".

quant als pressup us, el vicepresident s'ha mostrat contundent a l'advertir la CUP de la necessitat que doni suport a les comptes porq ue en cas de prorrogar-"seguiríem en el context de l'autonomia un estadi que volem superar per al que necessitem aprovar aquests pressupostos; aquests pressupostos, segons Junqueras, permetran establir els fonaments de la República Catalana ".

Precisament, des de la formació anticapitalista, – imprescindible per a una majoria suficient que permeti aprovar els pressupostos, el seu portaveu Eulàlia Reguant ha qualificat d'irrenunciable que en els comptes s'inclogui un increment de l'IRPF pa ra les rendes més altes amb un sol objectiu: aconseguir un efecte redistributiu.