Quantcast

Dilma Rousseff, apartada pel Senat del Brasil

Dilma Rousseff ha estat apartada pel Senat del Brasil per 180 dies en què s'iniciarà un procés polític en el qual la presidenta podria quedar definitivamene destituïda.

El procés contra la presidenta sorgeix de l'acusació la presidenta d'haver maquillat els comptes del país amb maniobres fiscals irregulars i ocultació de deute en els exercicis de 2014 i 2015.

la presidència del país recau sobre l'ara vicepresident < strong> Michel Témer, amb qui no manté precisament una bona relació. S'espera que quan Témer es faci amb el poder doni un viratge a la gestió i l'enfocament ideològic del Govern.

La separació de Roussef del poder durarà en principi 180 dies en què es resoldrà un procés pel que, o bé seria absolta i recuperaria els seus poders, o bé seria definitivament apartada. En aquest últim cas Témer hauria completar el mandat fins a les pròximes eleccions previstes er octubre de 2018.