Quantcast

El documental "Alcaldessa" analitza el canvi polític d'Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelo na Ada Colau veurà reflectida en el cel·luloide seva evolució personal i política en el documental "Alcaldessa" que s'emmarca dins del Festival DocsBarcelona.

La producció catalana "Alca ldessa" és una crònica del pas d'Ada Colau de l'activisme a les institucions en forma de diari personal nal.

< p> en el documental es pot v er Ada Colau amb la samarreta verda de la plataforma contra els desnonaments en alguna de les ocupacions a entitats bancàries que es van succeir fa sis anys. Colau exercia de portaveu i màxima representant d'aquesta platafo rma i, de forma habitual, es reunia amb els representants dels bancs als quals instava a renegociar clàusules abusives a ciutadans que, en molts casos, havien perdut els seus habitatges.

la dació en pagament o la renegociació del clàusula sòl van ser algunes de les reclamacions d'Ada Colau i de la plataforma contra els desnonaments.

Colau havia exercit de p ortavoz en l'any 2.000 de la plataforma internacional antiglobalització que, entre altres mesures, va ocupar el cònsol at francès a la Ronda Universitat de la capital catalana.

"Alcaldessa" és el primer larg ometraje de Pau Faus i està produït per Nanouk Films. Sense filtre algun entra de ple en les entranyes de la campanya electoral de maig del 2015 quan Barcelona en comú va desbancar a la ciutat comtal a la resta de partits po lítics que participaven en aquests comicis locals.

mitjançant el format video.diario, Ada Colau comparteix amb la càmera els dubtes i les contradiccions que tot aquest procés li va produir.

El documental relata la col nsecución de una victòria històrica, paradigma dels canvis polítics en el sud d'Europa i, també, del co mbate interior d'una dona que s'està convertint en allò que tantes vegades havia qüestionat.

el director Pau Faus ha dirigit curtmetratges com "La ciutat jubilada", "Entre bastidors" i "Pedagogy" .També va dirigir el migmetratge "Sí es pot".

el documental té el suport del departament de cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació RosaLuxemburg.