Quantcast

La majoria dels senadors, a favor de destituir Dilma Roussef

Després d'una sessió maratoniana en al qual cada un dels senadors estan explicant la seva postura, tot sembla indicar que el 'impeachment' a la presidenta del Brasil, Dilma Roussef, tirarà endavant. Per a això ho ha de votar una majoria simple dels 81 senadors que a hores d'ara segueixen debatent; una votació que es preveu que es produeixi al voltant de les 7 del matí hora local (12, hora espanyola).

El procés de destitució que mantenen en suspens i dividit el país sorgeix de l'acusació a la presidenta de haver maquillat els comptes del país amb maniobres fiscals irregulars i ocultació de deute en els exercicis de 2014 i 2015.

Si tira endavant l'impeachment la presidència caurà sobre l'actual vicepresident , Michel Témer, amb qui no manté precisament una bona relació. S'espera que quan Témer es faci amb el poder doni un viratge a la gestió i l'enfocament ideològic del Govern.

La separació de Roussef del poder duraria en principi 180 dies en què es resoldria un procés pel que, o bé seria absolta i recuperaria els seus poders, o bé seria definitivament aparatada. En aquest últim cas Témer hauria completar el mandat fins a les pròximes eleccions previstes er octubre de 2018.