Quantcast

Pedro Sánchez i el PSOE ja tenen el seu govern 'a l'ombra' amb molts independents

El PSOE i Pedro Sánchez ja han dissenyat el seu 'govern del canvi' amb diverses personalitats del PSOE i gairebé la meitat dels seus membres independents. Margarita Robles, secretària d'Estat d'Interior amb Felipe González, serà el seu número 2 per Madrid, Josep Borrell es perfila com a ministre d'Afers Exteriors i Jordi Sevilla, com a futur titular d'Economia . Sobre la vicepresidència, Meritxell Batet, persona de màxima confiança de Pedro Sánchez, estaria molt a prop d'aquest, al Palau de la Moncloa com a vicepresidenta. Només cal un detall: que els vots i pactes postelectorals possibilitin un govern del PSOE.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, presentarà aquest diumenge a Barcelona el seu hipotètic executiu amb 18 experts en diferents àmbits amb els que vol comptar a l'Executiu i que podria sortir de les urnes el 26 de juny, si aquesta vegada Sánchez aconsegueix conformar un Govern alternatiu al de Mariano Rajoy. L'equip de 18 ministres, en el qual s'inclou l'exministre Josep Borrell, ja està gairebé tancat i en ell hi ha un 45% d'independents aliens al PSOE .

< p> El PSOE intentarà en campanya destacar el seu costat més moderat. No queda molt més espai i la confrontació directa pels vots en campanya serà amb Ciutadans i el centre polític. A l'esquerra intentarà atrapar els vots de la moderació . Els socialistes seran 'l'esquerra moderada i progressista' amb possibilitat de pactar un govern al marge dels bloquejos.

El Comitè Electoral del PSOE dissenya una campanya en la qual el candidat Pedro Sánchez s'envoltarà d'independents i experts en diferents matèries. Així ja tenen dissenyat el seu futur i hipotètic govern que es farà públic aquest cap de setmana quan Sánchez es desplaci a Barcelona per presentar als membres de la seva executiu a l'ombra. Aquest govern, com informa el diari El Mundo, estaria compost per un 45% d'independents i alguns aliens a la política . Serà, a més, paritari -amb el mateix nombre d'homes que de dones-i intergeneracional, ja que comptarà amb persones amb experiència i de certa edat al costat de diversos joves.

Entre els seus membres més destacats estarien confirmats Josep Borrell -Exteriores i Unió Europea-, Jordi Sevilla -Economía-, Rafael Bengoa -Sanidad-, Ángel Gabilondo -educació-, Teresa Ribera -Sostenibilitat i Canvi Climàtic-, Gregorio Cambra -Reforma Constitucional- o Meritxell Batet, persona de la màxima confiança de Sánchez i número u del PSC per Barcelona, ??que es perfila com a vicepresidenta.

També estarà a l'equip de Sánchez la nova número dos per Madrid, Margarita Robles, el nom fins avui encara es mantenia en secret i amb pany i clau. La número quatre serà, probablement, l'exsecretària d'Ocupació del PSOE, Llum Rodríguez, també secretària federal d'Ocupació del partit. La precampanya electoral socialista arrencarà dissabte quan es proclami a Sánchez com a candidat a president del Govern en un acte obert als militants del PSOE.