Quantcast

El Comú d'Andorra la Vella començarà la propera setmana a fer-se càrrec de l'execució d'embargaments

El Comú d'Andorra la Vella ha aprovat la formalització del protocol de col·laboració entre les entitats bancàries i el Comú, relatiu al procediment normalitzat d'informació i execució d'embargaments de diners en comptes corrents per raó de deutes tributaris i d'altres de dret públic. Per tant, de manera imminent es procedirà a la signatura amb l'ABA i els bancs, i a partir del dilluns el Comú ja començarà a executar els embargaments corresponents a tributs de comerç, foc i lloc, guals, multes de trànsit o preus públics de manera directa amb l'embargament de la quantitat en concret -en cap cas de tot el compte corrent. Tot i això, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha celebrat que la quantitat que queda per executar anualment al Comú és d'entre un 4 i un 5% del total de la facturació, ja que la majoria de la gent paga en el període voluntari. En aquest cas, els embargaments es faran mitjançant els recursos del mateix Comú, sense haver d'emprar la figura del saig, ja que «tenim una estructura que ens ho permet». En cas d'embargament de quantitats superiors com terrenys o edificis, sí que procediran al saig perquè sigui ell qui actuï.

Durant el Consell de Comú celebrat aquest dijous, també s'ha aprovat el pagament de dues factures pendents de l'any 2015, una per serveis de consultoria informàtica i l'altra en concepte d'assessorament jurídic-laboral, de 4.300 i 5.900 euros. La majoria comunal ha denunciat que aquestes factures no s'han pogut liquidar abans perquè l'interventor ha constatat que no es van realitzar els tràmits pertinents, és a dir, que no han aconseguit trobar per enlloc l'informe d'intervenció ni l'acord de Junta de Govern. Així doncs, l'interventor va advertir a la majoria que aquest fet podia comportar responsabilitats i, per tant, van considerar oportú comunicar-ho al Consell.

En aquest sentit, ha estat l'excònsol major Jordi Minguillón qui ha lliurat aquests informes assegurant que intervenció va signar-los en el seu moment i sorprenent-se pel fet que la nova majoria no els hagi trobat al Comú. A més, ha instat el Tribunal de Comptes a manifestar-ho en cas que detecti alguna irregularitat. Per la seva banda, la consellera del PS, Dolors Carmona, creu que aquesta situació ha estat donada pel fet que «hi ha moments que les coses es fan de manera precipitada», però no obstant, ha advertit que «hem de ser molt curosos perquè estem parlant de diners públics».

Andorra la Vella cedirà part del subsòl dels carrers que afecten l'edifici The Cloud

El Comú d'Andorra la Vella ha aprovat el conveni amb Andorra Telecom per a la cessió d'ús de part del subsòl dels carrers que queden afectats pel projecte de construcció de l'edifici The Cloud per facilitar accessos i aparcaments. En aquest sentit, tant des del PS com des de Cd'I+Liberals, han demanat que aquest conveni inclogui la possible revisió en cas que Andorra Telecom passi en algun moment a esdevindre una empresa privada.

Tant Carmona com Minguillón, consideren que si mai això ocorregués s'hauria de revisar el conveni perquè una empresa de capital privat no es beneficiï de terrenys públics o en qualsevol cas, «almenys la titularitat pública -en aquest cas el Comú-, rebi un cànon», segons Jordi Minguillón.

Tanmateix, s'ha aprovat, amb el vot en contra de les dues conselleres socialdemòcrates, el conveni amb el Govern relatiu a la cessió d'ús d'una part de la superfície destinada a la construcció de l'Estació Nacional d'Autobusos. Carmona ha criticat l'indret perquè està sobre del riu, «i això pot comportar riscos», tot i que vol l'estació a la parròquia però l'hagués situat preferiblement a la zona de l'avinguda Tarragona o al voltant.

El Comú tanca el primer trimestre amb un superàvit de prop d'1 milió d'euros

La consellera de Finances, Maica Nin, ha informat la corporació de la liquidació pressupostaria corresponent al primer trimestre. Així doncs, les despeses ascendeixen a 6.280.934 euros, el que suposa un 17,84% del pressupostat, i els ingressos a 7.268.219 euros, el 20,65%. Això suposa un superàvit de 987.284 euros.