Quantcast

Andorra serà la seu dels Jocs dels Petits Estats del 2021 amb la voluntat que siguin un element motivador

Andorra serà la seu el 2021 dels Jocs dels Petits Estats amb la voluntat que sigui un element motivador per als esportistes del país i també que la població s'hi impliqui, tenint en compte, tal com ha comentat el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Beal, que és un dels esdeveniments «més gran a nivell esportiu que podem fer amb atletes de casa nostra» i que a més a més pot ser de profit per a altres cites esportives. Un dels deures més importants a fer de cara a aquesta cita té a veure amb les infraestructures i, especialment, les d'atletisme.

D'aquesta manera, tal com ha manifestat el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, la pista d'atletisme ha de tenir sis carrers i, per tant, caldrà adequar les actuals instal·lacions de l'Estadi Comunal. Beal ha manifestat que ja s'hi ha començat a treballar per poder arribar a un acord entre el Comú d'Andorra la Vella, la Federació d'Atletisme i el Govern per a la remodelació d'aquestes instal·lacions i, de fet, tot i que per als jocs falten cinc anys s'espera que aquesta millora estigui feta molt abans.

El primer pas, un cop sabut que Andorra serà la seu d'aquests jocs, és crear el comitè organitzador, que haurà de vetllar perquè siguin uns jocs dimensionats a la realitat del país, amb la qual cosa s'espera que el pressupost que sigui necessari tampoc no sigui molt superior als tres milions d'euros, tal com ha remarcat Martí, que ha concretat que la xifra pot ser inferior, de fet, a la que es va dedicar el 2005: 3,8 milions d'euros. Hi ha vuit esports que seran obligatoris: bàsquet, vòlei, atletisme, natació, tennis, judo, ciclisme i tennis taula, tal com ha recordat Martí, i Andorra n'haurà d'escollir altres tres i, també en funció d'això, el pressupost pot variar.

El president del comitè olímpic andorrà ha mostrat la satisfacció perquè Andorra hagi estat escollida per acollir aquesta cita el 2021 i considera que són uns jocs que poden «aportar molt» i, a més a més, són un incentiu per als esportistes. Per tant, s'espera que la participació sigui alta.