Quantcast

Els Pallars, 11 de maig 2016: 1a TROBADA DE BESTIARI DE FOC CATALÀ AL PALLARS

Tremp ha acollit aquest cap de setmana, dins dels actes de la Fira de Primavera, la primera trobada de bestiari de foc català dels Pirineus. Un total de 9 colles han participat a Pallars de Foc i, a banda de l’exposició de bèsties a la plaça Catalunya durant el cap de setmana, s’ha pogut veure una cercavila nocturna amb totes les bèsties escopint foc.

La bèstia amfitriona ha estat la Cremablat, l’àliga de dos caps de la Colla de diables de Tremp Lo Peirot i que actua tant en l’àmbit de foc com protocolari.

L’organització de Pallars de Foc ha comptat amb la col·laboració de l’ajuntament de Tremp, el consell comarcal, la diputació de Lleida, l’Agrupació de Bestiari popular i el departament de cultura. I a més des del consistori es treballarà perquè es repeteixi la iniciativa.

Parlen al vídeo: LAURA TUNEU, Organització Pallars de Foc