Quantcast

José Mourinho és multat per frau fiscal

L'exentrenador del Reial Madrid José Mourinho ha estat multat per Hisenda després d'haver-se detectat irregularitats en els seus drets d'imatge. Entre els anys 2010 i 2013, mentre el portuguès va estar entrenant a Espanya, va declarar els seus drets d'imatge com Impostos de societats (15%) i no com IRPF.

El lusità havia de pagar un milió d'euros de multa , als quals posteriorment es van sumar 300.000 i 700.000 euros d'interessos i de quantia principal, respectivament. La suma va arribar als 2 milions d'euros, dels quals ha pagat directament sense posar cap problema entre mig. Va tenir l'opció de presentar un recurs a Hisenda, però es va decantar per l'opció anterior.

El portuguès no és, ni de bon tros, el primer a tenir problemes amb Hisenda a Espanya. Molts altres esportistes han passat ja per un cas molt similar . Els exmadridistes Iker Casillas i Xabi Alonso, actualment a Portugal ia Alemanya respectivament, també van tenir els seus problemes fa no gaire. Per part del FC Barcelona trobem casos com el de Leo Messi, Javier Mascherrano i Adriano, que se sumen a la llista, entre d'altres esportistes.

Finalment, Mou, no s'ha ficat en cap problema amb Hisenda. Irregularitats d'aquest tipus no estan penalitzades com a delicte fiscal al nostre país.