Quantcast

Els Pallars, 10 de maig 2016: LLIBRE SOBRE LES FALLES A L'ALTA RIBAGORÇA I EL PALLARS SOBIRÀ

L’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà són terres de falles. I així ho demostra el llibre escrit per Oriol Riart i Sebastià Jordà, dos fallaires que van decidir estudiar i plasmar en una publicació les falles de les seves comarques. Al llibre Les falles del Pirineu es pot veure com són actualment les falles i la seva festa.

Al llibre, presentat a la biblioteca Maria Barbal de Tremp en el marc de la fira de Primavera i l’exposició Les festes del foc als Pirineus es pot trobar què és la festa i la falla, com s’elaboren les falles, els materials que s’utilitzen, qui les fa i quan. Al llarg de la seva recerca han trobat molts pobles que a través de la memòria oral han recuperat recentment la festa.

Aquests darrers anys les falles són conegudes arreu després de la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, però uns anys enrere eren només conegudes pels pobles de tradició fallaire.

Parlen al vídeo: ORIOL RIART, Coautor Les falles del Pirineu – SEBASTIÀ JORDÀ, Coautor Les falles del Pirineu