Quantcast

Els Pallars, 10 de maig 2016: AUGMENT DE CABAL DEL NOGUERA PALLARESA, PERÒ SOTA CONTROL

Les puges dels darrers dies i el desglaç han provocat un creixement considerable del cabal dels rius pirinencs. El riu Noguera Pallaresa aquesta passada matinada ha assolit el seu cabal màxim i tot i que durant el dia d’avui el volum d’aigua ha disminuït, al seu pas per Sort baixava a uns 200 metres cúbics per segon. Com a precaució, l’ajuntament ha tancat l’accés al camp de regates, ja que normalment el seu voral és molt utilitzat per passejar i actualment es troba anegat per l’amplada que ha assolit el riu.

Un cop baixi el nivell d’aigua es valoraran els danys al Camp de Regates de Sort però l’ajuntament ha remarcat que la previsió és que el cabal es vagi estabilitzant i que no hi ha cap perillositat pel funcionament normal del municipi, les activitats d’esports d’aventura compten amb la seguretat necessària per desenvolupar-se. L’associació d’empreses fa un control diari de l’estat del riu.

També s’ha remarcat però que el riu és només una part de l’àmplia oferta d’esports d’aventura que ofereix la comarca.
Altres afectaccions de les pluges a la comarca han estat despreniments de sediments en algunes vies d’accés a nuclis, com és el cas de la carretera de Baiasca, que no és primer cop que es veu afectada, i el poble ha quedat incomunicat unes hores fins que s’ha netejat l’esllavissada.

Parlen al vídeo: BALDO FARRÉ, Tinent alcalde Sort – FLORIDO DOLCET, President Associació empreses esports aventura Pallars Sobirà