Quantcast

Puigdemont nega que el Govern pugi l'IRPF

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha expressat que no és cert que l'executiu català hagi previst apujar l'impost sobre la renda de les persones físiques.

El president ha afegit que no es treballa en la direcció de modificar les bases impositives sinó en el de canviar el sistema de finançament vigent. Per Puigdemont no és una bona mesura pujar ara els impostos.

El mandatari català no ha queri do entrar en polèmica amb el secretari general d'economia ni tampoc amb el vicepresident Junqueras qui < / strong> han coincidit que per rebaixar el dèficit de l'autonomia és imprescindible la pujada dels impostos per a les rendes més altes.

Puigdemont ha rebutjat la s crítiques a la política impositiva del Govern de la Generalitat sobre les empreses que obren els seus negocis a Catalunya nya. El president ha expressat que és evident que la pressió fiscal és alta a la comunitat però que el motiu és la impossibilitat d'aconseguir un sistema de finançament just.

El president no ha descartat some ter a votació de la ciutadania un hipotètic canvi del model de finançament. De la mateixa manera, es egura Puigdemont, també s'ha de permetre als catalans decidir si opten per la separació amb Espanya.

El cap del Govern català h a advocat per l'aplicació de polítiques facilitadores pa ra augmentar la competitivitat de la indústria catalana.

tot i la pobra invers ió que, a l'entendre del president, es rep de Madrid per mantenir i potenciar les infraestructures , Catalunya lidera a l'Estat la indústria, la inversió exterior i la investigació.

Puigdemont ha assenyalat qu i reptes com la globalització i la digitalització estan sobre la taula de treball del Govern perquè la societat és tà vivint una revolució que està transformant moltes indústries i sectors de la producció.

Catalunya, ha recordat el president, nu finca va deixar escapar cap de les revolucions anteiores.