Quantcast

Escaldes recupera l'aigua però no és apta pel consum humà

És per això que a les 11 del matí s'ha començat el repartiment d'aigua envasada entre la població al Pavelló del Prat Gran. Des d'aquella hora, desenes de persones s'han aplegat i han començat a fer cua per tal de recollir les ampolles que els pertocaven. S'han repartit lots de 6 ampolles de litre i mig per cada llar amb dues persones, unes quantitats que s'incrementen en funció del nombre de persones que té cada família. A la cua, hem pogut parlar amb alguns veïns, que porten força anys a la parròquia i que asseguren que mai havien vist una cosa similar.

En general, tots els veïns consultats han assegurat que entenen la situació, ja que es tracta d'un problema geològic. Tot i això, ningú entén com no s'ha actuat abans per evitar-ho.

El repartiment d'ampolles d'aigua es mantindrà durant tot el dia al Pavelló del Prat Gran. A banda, les persones amb mobilitat reduïda que no s'hi puguin apropar, poden trucar al 807 210 i els agents de Circulació els la duran a les seves llars. A primera hora del matí, el Comú també ha distribuït aigua potable a totes les escoles de la parròquia. Si les previsions es compleixen, demà ja no caldrà repartir més aigua envasada, ja que la que surti de l'aixeta ja serà potable.