Quantcast

El problema matemàtic per a nens de Primària que són incapaços de resoldre els adults

Les xarxes socials s'han convertit en viral un problema matemàtic que solucionen sense moltes dificultats la gran majoria de nens de Primària que s'han enfrontat a ell. L'enunciat, tal com es pot veure a la imatge, diu el següent: «Hi ha diverses persones en un tren. 19 d'elles es baixen a la primera parada. Pugen altres 17. Ara hi ha 63 persones a bord. Quanta gent hi havia al principi al tren? « .

Quina resposta donaries tu? La majoria dels adults (de forma equivocada) asseguren que, sense cap mena de dubtes, el nombre de persones que hi havia al principi en el tren era 65. Per què? Perquè resolen 1 equació simple de primer grau (X-19 + 17 = 63 // 63-17 + 19 = X // X = 65).

Doncs no, aquesta lògica adulta no és correcta. El llibre de respostes assegura que el nombre que correspon amb l'enunciat és el 46. Però … D'on surt aquest nombre? De moment ningú ha trobat un desenvolupament per resoldre aquest problema matemàtic.

Molts pares asseguren que l'editorial ha imprès malament el full de resultats , ja que l'única forma que arribar al nombre 46 és restar a les persones que hi ha ara al tren (63) a les que 17 que s'acaben. ¿I les que s'han baixat del vagó en la primera estació? D'aquestes sembla que han passat olímpicament … Qui porta la raó?

Tirant d'humor, un usuari de Twitter es mofava de la situació plantejada pel problema assegurant que no hi havia ningú al tren ja que si el conductor no s'havia pujat, ningú podia haver-ho fet.