Quantcast

L'estrany cas dels nens solars que es tornen vegetals de nit

Els pakistanesos Abdul Rashid, de 9 anys, i el seu germà, Shoaib Ahmed, de 13, pateixen una estranya malaltia que els fa entrar en estat vegetatiu quan cau la nit. Durant el dia no tenen problema, són nens normals que juguen i estan actius com altres de la seva edat. El problema és que a la nit són incapaços de parlar, moure o menjar, per aquest motiu se'ls hagi començat a cridar 'nens solars'.

Els pares dels nens, que són cosins germans, asseguren que els petits "reben energia del sol". A més d'ells, tenen quatre germans més, dos d'ells normals i dos més que van morir a edat primerenca.

Els metges no troben explicació a aquest fenomen, però tampoc estan d'acord amb la teoria dels seus pares, ja que els nens segueixen sent actius de dia, fins i tot un dia de tempesta o ennuvolat on el sol no apareix.

En procedir d'una família de pocs recursos, tot el tractament mèdic està corrent a càrrec del govern pakistanès . Per a la medicina d'aquest país, el cas ja s'ha convertit en tot un repte.