Quantcast

El PSOE creu que Podemos-IU aconseguirà menys vots que els primers el passat 20-D

En les anàlisis interns del PSOE el partit de Pablo Iglesias és un adversari de primera magnitud en totes les comunitats autònomes. I l o serà molts més en territoris com Andalusia, Madrid, València, Catalunya i Astúries en els quals IU, el seu presumible nou soci de coalició, té els seus principals caladors de vots.

Un cop confirmat el pacte de Podem i IU, a Ferraz confien en convèncer votants contraris a la coalició, que el passat 20 de desembre es van inclinar per Podem o per IU, que dipositin la seva confiança en el PSOE., segons informa el diari el País. De portes enfora, s'encunyessin el terme «de la vella esquerra comunista» , com ja els va catalogar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

En les últimes enquestes, la unió de els dos partits obtindria per sobre del 22% dels vots, davant del poc més del 20% que obtindria el PSOE, segons la mitjana de les enquestes. Però en l'actual executiva del PSOE la idea més estesa és molt més optimista. Podem no obtindria ara el resultat del 20 de desembre i, a més no són pocs els votants de llavors no estan d'acord amb donar suport a IU. De l'altre costat, passaria el mateix, segons la versiónsocialista. És més, el responsable d'Estratègia del PSOE, Óscar López, sosté que Podem i IU trauran junts menys vots que els obtinguts pel partit d'Esglésies en solitari el 20-D.

El comitè electoral del PSOE sosté que la seva campanya anirà dirigida sobretot contra el líder popular, Mariano Rajoy. Aquesta serà la gran batalla electoral.