Quantcast

Els agents que van reduir a JABenítez eludeixen la presó

L'agressió que va patir un veí del Raval de Barcelona, ??Joan Andrés Benítez, quan va ser brutalment reduït per sis policies autonòmics acabarà amb una indemnització per a la família i una pena mínima per als agressors.

Si bé l'autòpsia no va poder certificar els cops que va rebre la víctima van resultar letals perquè acabés agonitzant en el servei d i urgència de l'Hospital Clínic de Barcelona.

< p> Els agents han acceptat la PROPOSTES aquesta de la fiscalia i de les acusacions, tant de la particular com de la popular, de declarar-se culpables de un delicte d'homicidi per imprudència greu i un altre contra la integritat moral .

Els mossos d'esquadra han a sumit una pena de dos anys de presó que no compliran i altres mesures addicionals. Entre estes la impossibilitat de acostar-se al barri del Raval on van esdevenir els fets o bé patrullar al carrer durant ci nco anys.

La mort de Benítez va ocórrer el 13 d'octubre del 2013 i l'agressió va ser gravada des del terrat de diversos habitatges pels mòbils de ciutadans que, més tard, les van traslladar als mitjans de comunicació.

Algunes de les persones que grabaro n les imatges de l'agressió han admès que van ser persuadits per policies perquè lliuressin qualsevol material relacionat amb el cas. També van denunciar que la policia va bolcar galledes d'aigua sobre una taca de sang que va quedar a terra, al mateix lloc on Juan Andrés Benítez havia estat reduït.

La pena dictada pel dj < strong> z és de dos anys de presó, suspensió d'ocupació i sou durant el mateix període de temps, cinc anys de llibertat vigilada i l'assistència a un curs sobre drets humans.

a dos d'aquests agents, a més, se'ls ha imposat tres mesos d'arrest per obstrucció a la justícia. La indemnització fixada per a la famil ia de la víctima ascendeix als 150.000 euros

L'advocat del departament ment d'interior de la Generalitat de Catalunya ha explicat que es revisaran els protocols sobre la actu ació a practicar en casos de persones alterades.

en els seus escrits provisionals, la f iscalía reclamava per als sis agents de la policia catalana 11 anys de presó. Les acusacions una pena todaví a major.

En l'acord entre les part s es deixa clar que els mossos condemnats van propinar puntades de peu, cops de puny i cops de porra i de genoll a la víctima ma mentre intentaven immobilitzar-lo.