Quantcast

Resolia equacions en un avió i el van prendre per un terrorista

Menzio és un jove i brillant professor que treballa a la Universitat de Pennsilvània, als Estats Units. I és tan bo en el seu que el 2015 va ser reconegut amb la medalla Carlo Alberto al millor economista italià menor de 40 anys. Malgrat aquest honor, no és tan famós com per estar en els diaris si no fos per l'experiència que li guardava el destí .

Com ell mateix va explicar en el seu perfil de Facebook estava aprofitant els minuts previs a l'enlairament per anar avançant treball i recollir a la seva llibreta algunes notes. Com explica el diari El País, els exercicis de l'economista, però, van donar lloc a un malentès que va fer que el vol sortís amb més d'una hora de retard. I és que quan estudiava una equacions el pilot es va acostar al professor italià i li va demanar que sortís de l'avió. «Llavors em citen amb un home de vestit negre a l'estil FBI. Em pregunten per la meva veí de seient. Els dic que no havia notat res estrany. Em comenten que ella pensava que jo era un terrorista perquè estava escrivint coses estranyes en un bloc de notes. Em riu. Les dirigeixo de tornada a l'avió. Els ensenyo les meves notes de matemàtiques «.

Què havia passat prèviament? Que la veïna de seient de Menzio, en observar les seves notes i estranys caràcters en els papers va pensar que el professor universitari estava repassant versos de l'Alcorà o alguna cosa semblant. « La senyora em va mirar, va mirar a la misteriosa fórmula que havia escrit i va treure la conclusió que jo no era del tot bo. Per això, el vol va ser retardat una hora i mitja «, va concloure en el seu relat de les xarxes socials l'italià.

Encara que l'explicació de Menzio estava restringida als seus contactes, una captura de pantalla de la seva publicació va ser compartida el 7 de maig al Twitter per Susan Dynarski -també professora a la Universitat de Michigan- i des d'aquí ha estat retuiteada per més de 4.000 persones.

Segons ha explicat a The Washington Post una portaveu d'American Airlines, Casey Norton, la tripulació es va limitar a seguir el reglament exigit en aquests casos . Quan un passatger se sent indisposat o entra en conflicte amb un altre, assenyalen,