Quantcast

Descens a Segona: Sporting, Rayo i Getafe s'ho juguen tot a l'última jornada

El Getafe sembla ser qui més avantatge té. Hauran guanyar al camp del Betis per certificar la permanència perquè si no ho aconsegueix dependran de l'Sporting que rep al Vila-real ja classificat per a la prèvia de Champions League. Els grocs poden ser el gran jutge del descens. El Rayo, que juga a casa contra el Llevant, necessita una doble carambola. El Betis, ja salvat, serà jutge del seu futur. Com els sevillans, també van quedar lliures de perill en aquesta penúltima jornada, l'Espanyol, malgrat la seva derrota al Camp Nou, Esportiu i Granada amb els seus triomfs a Vila-real i Sevilla.

EL Rayo va fracassar en Anoea davant la Reial Societat. Van anar a remolc tota la tarda, va encaixar d'inici i no hi va haver espai per a ells. Va caure 2-0. "Ens va poder la situació i no controlem el partit. Hi ha gent plorant al vestidor, és una pena veure-ho, però han fet tot el que han pogut, la responsabilitat és meva" , ha confiat Jémez. Cinc anys després del seu últim retorn a Primera, el Rayo necessita millorar en l'última jornada els resultats que s'obtinguin tant Getafe com Sporting , si no perdrà la categoria.

A Getafe el empat a un amb l'Sporting solucionava poc a ningú. El Granada va guanyar a Sevilla i les opcions que els dos equips poguessin salvar-se tot i que haguessin guanyat ja eren impossibles.

El que ha passat a Sant Sebastià i Getafe va ajudar a Granada, que temia arribar amb opcions de descens al seu tancament de temporada contra el Barcelona i va aconseguir resoldre amb una contundent victòria a casa d'un Sevilla que no va alinear en el seu equip titular a cap dels futbolistes que van iniciar el partit europeu de dijous passat davant del Xakhtar. Va tancar el Granada la seva victòria en el quart d'hora final, quan li va empatar el del planter sevillista Diego González i van respondre Babin, El Arabi i Conca amb tres gols.

Igualment just ha arribat al final de la Lliga el Deportivo que, però va guanyar a Vila-real el seu segon partit de la segona volta. En va tenir prou per salvar-se i fins a pujar al lloc tretzè amb les seves armes de tota la campanya, replegament intensiu i pilota a l'espai cap a Lucas Pérez res més recuperar-lo. Arribaran els gallecs a la jornada final, en què rebrà el Reial Madrid, amb els deures fets