Quantcast

Un jove destrueix una valuosa estàtua al fer-se un selfie

La moda de les autofotos és tota una amenaça per al patrimoni. L'últim incident s'ha produït aquesta setmana a Lisboa on un jove estudiant de 24 anys es va enfilar a la fornícula manuelina en la qual s'alçava l'estàtua del mític rei portuguès Dom Sebastiao, a l'estació Do Rossio. L'obra, i tot l'edifici, estan protegits per considerar patrimoni nacional i una de les obres mestres del període 'manuelí'.

L'estàtua, amb 125 anys d'antiguitat i en perfecte estat de conservació fins a aquest moment, va caure a terra i va quedar destrossada. Una parella de policies va presenciar el moment del desastre i va procedir a identificar i detenir el jove. Aquest s'enfronta ara a un procés penal pel qual li poden demanar fins a cinc anys de presó. A més, Infraestructures de Portugal ha informat als mitjans del país que els despeses de la restauració correran del seu compte.

No és la primera vegada que es destrossa una estàtua per culpa d'un selfie: al juny de l'any passat un jove de 19 anys va destruir a Milà una estàtua del segle XIX.