Quantcast

Alliberats els tres periodistes espanyols segrestats a Síria

Els periodistes espanyols Antonio Pampliega, José Manuel López i Ángel Sastre, estaven segrestats a Alep, Síria, des de fa un any. Han estat alliberats i es troben en aquests moments en Turquí, d'on s'espera que tornin a Espanya aquest diumenge.

Fonts de l'executiu han confirmat que l'alliberament ha estat possible gràcies al treball de nombrosos serveis públics i del CNI. També s'ha pogut confirmar que els tres es troben en bon estat. La vicepresidenta del Govern ha pogut contactar amb ells aquest dissabte a la tarda.

L'última informació disponible sobre Pampliega, López i Sastre era del dia 11 de juliol de 2015. Des d'aquest moment, es desconeixia el seu parador.

El periodista Antonio Pampliega és col·laborador de diversos mitjans i, entre d'altres, és autor del bloc 'Un Món en Guerra' on detalla que està especialitzat en la cobertura de conflictes bèl·lics des l'any 2008.

Mentrestant, el periodista Àngel Sastre també ha col·laborat amb diversos mitjans i ha recorregut amb la seva càmera diverses zones de conflicte a Amèrica Llatina i Orient Mitjà, i com ell mateix assegura al seu compte personal de Twitter, té "el cor partit" entre Amèrica Llatina i Orient Mitjà.

Finalment, José Manuel López és un fotoperiodista guardonat en diversos certàmens internacionals pel seu treball en zones de conflicte.

la notícia de l'alliberament ha despertat una gran alegria. Entre els missatges de Twitter destaca el de l'germana de Pampliega.

plorar d'alegria es quedaria curt.

& mdash; alejandra. (@ Alejandraaaaa18) 7 maig 2016