Quantcast

Noves retallades per evitar una multa per part de Brussel·les

Espanya va tancar l'any 2015 amb un dèficit del 5,08%, uns 10.000 milions d'euros més del que s'ha pactat amb Brussel·les. El nostre país podria ser així el primer a estrenar un sistema de multes per incompliment. No obstant això, segons revela el diari El País, el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha enviat una carta a Brussel·les per demanar al president de l'Comissió Europea, Jean Claude Juncker, que tingui en compte la situació política espanyola .

En aquesta carta es comprometria a una retallada addicional per evitar la sanció de Brussel·les. En concret es compromet a ampliar l'acord de no disponibilitat de despesa en les administracions central i autonòmica amb l'objectiu d'arribar al 3% de dèficit el 2017. Això suposaria una retallada addicional de 4.000 milions d'euros respecte dels previst per 206.

Brussel·les debatrà en els propers deu dies l'obertura d'un procés sancionador amb una multa que pot anar dels zero als 2.200 milions d'euros. Això sí, la multa no arribarà abans del 26J.