Quantcast

Sadiq Khan, el primer alcalde musulmà de Londres

Sadiq Khan s'ha convertit en el primer alcalde musulmà de Londres. Segons informa The Guardian, amb un 99,9% escrutat , Khan s'ha col·locat per davant del seu rival, Zac Goldsmith , que ha aconseguit un 35% de dels vots enfront del 44% del candidat laborista.

El nou alcalde de Londres, de 45 anys, és fill d'un conductor d'autobús d'origen pakistanès i ha tornat als laboristes a l'alcaldia de la capital britànica després de vuit anys a l'oposició. " Vull ser l'alcalde de tots els londinencs i no d'uns pocs" , va dir Khan a la recta final de la campanya.

Entre les promeses del successor de Boris Johnson hi ha les d'intentar combatre l'extremisme islàmic i la lluita per la integració dels immigrants . Khan va ser acusat per part de Goldsmith i del primer ministre britànic David Cameron de vinculació al terrorisme islàmic, però sembla que no ha tingut l'efecte esperat pels seus oponents, ja que ha falta de confirmació oficial, s'ha convertit en alcalde de la ciutat.

A més, Khan ha assegurat que construirà anualment 50.000 habitatges , un dels problemes més importants de la capital britànica, i congelarà les tarifes dels transports durant quatre anys.