Quantcast

Puigdemont anuncia que podria optar a la reelecció si no culmina la seva feina

En un moment en què diferent s sondejos vaticinen un desastre de CDC a uns futurs comicis al Parlament de Catalunya, per primera vegada, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat la seva intenció de presentar-se a la reelecció en el cas que no hi hagi culminat el mandat dels ciutadans a les urnes del passat 27 de setembre.

Puigdemont s'ha mostrat convençut que lliurarà la torxa de la República Catalana al seu successor en el càrrec però entén que si n o pot acabar amb el seu treball pot optar a acabar la tasca per la qual va assumir el seu càrrec rellevant Artur Mas fa 4 mesos.

el president de la Generalitat no s'ha atrevit a vaticinar quan es culminarà el full de ruta secessionista. L'actual legislatura havia previst una durada de 18 mesos que, ara mateix, no pot certificar-se.

Puigdemont ha r eiterado la seva intenció de convocar unes eleccions constitució buents i, en conseqüència, abandonar la seva responsabilitat política.

per al dirigent català el seu grup parl amentario "Junts pel sí" treballa per esquivar les diferències internes entre els diputats d'ERC i els de CDC i, també, per mantenir una bona sintonia amb els 10 diputats de la CUP que garanteixen la majoria absoluta al Parlament de Catalunya.

el Govern continua dissenyant les ba ses del futur Estat català amb pedres angulars com l'agència tributària pròpia, la seguretat social, i la gara NTIA que funcionaris i pensionistes seguiran cobrant les seves prestacions.

El president ha reiterat que és inconcebible proclamar implícitament o explícita la independència mitjançant una declaració unilateral o mitjançant l'aprobació n a la cambra catalana de tres lleis de desconnexió que s'estan tramitant parlamentàriament.

Puigdemont ha expressat q ue el sobiranisme ha de sobrepassar el 50% dels suports dels ciutadans com ha succeït en les últimes hora s a Escòcia.

Això sí, el mandatari català ha recordat que el president de Kosovo que va proclamar la independència unilateralment no era rebeu o fa uns anys per la majoria dels governs però ara ja ha normalitzat les seves relacions amb una bona part dels mateixos.