Quantcast

Un atac aeri mata 30 refugiats al nord de Síria

Un bombardeig aeri ha deixat aquest dijous com a mínim 30 morts , entre ells dones i nens, al nord de Síria, a la frontera amb Turquia, segons ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans. L'objectiu ha estat el camp per a refugiats de Kamunia , a la localitat de Sarmada, a la província d'Idlib . A més dels morts, els bombardejos han devastat moltes de les instal·lacions.

Kamunia és refugi de diversos centenars dels 6,6 milions de desplaçats interns sirians , segons estimacions de l'ONU. No hi ha dades oficials sobre les víctimes o els danys que ha causat el suposat atac aeri, ni sobre qui l'ha perpetrat.

A la zona operen diversos grups armats opositors tant no islamistes, vinculats a l'anomenat Exèrcit Lliure de Síria, com el salafista Ahrar a Xam i fins i tot brigades del Front al-Nusra (al-Qaida a Síria).

el bombardeig arriba després d'unes setmanes d'intensos combats a la veïna província d'Alep, on Govern i oposició han acordat un alto el foc durant 48 hores. Aquest alto el foc no involucrava a Idlib, una província controlada per l'oposició a Assad excepte el nord, en mans kurdes.