Quantcast

DA remarca el suport a Cinca i diu que és ell qui decidirà si acudeix a la Justícia

Ladislau Baró ha defensat el discurs del cap de Govern, els oferiments de pacte d'Estat i ha assegurat que el grup parlamentari demòcrata seguirà treballant en estreta col·laboració amb l'Executiu i continuarà assegurant l'estabilitat política.

Així, ha criticat les posicions dels grups de l'oposició. D'una banda, ha acusat Víctor Naudi de magnificar la presumpta crisi reputacional que viu el Govern, i en canvi de minimitzar la crisi reputacional que han provocat determinades pràctiques vinculades amb l'afer BPA. En canvi, ha destacat l'actitud positiva de Pere López i Josep Pintat envers aquest afer.

Baró també ha mostrat el suport envers Jordi Cinca en la qüestió d'Orfund i considera que si s'ha de tirar endavant alguna estratègia judicial és el ministre qui ho ha de decidir. A més, ha revelat que la documentació que Cinca va lliurar al Consell General no ha estat encara consultada per ningú, de manera que «és més fàcil opinar i demanar accions que contrastar la informació facilitada».

D'altra banda, el líder demòcrata considera que la polarització política real actual passa per la dicotomia entre reformadors i immobilistes. Així, tot i que vol pensar que Liberals d'Andorra no és una formació immobilista, ha qüestionat aquest fet en relació amb l'acord amb la Unió Europea, quan «volen encarar la negociació sense tocar ni una sola coma en determinats aspectes».

Baró ha defensat la necessitat d'un pacte d'Estat en relació a la reforma sanitària i també en la qüestió de competències i transferències. En aquest darrer aspecte ha valorat especialment que es vulgui començar per discutir una llei de col·laboració entre l'administració general i els comuns, cosa que desenvoluparà el principi de cooperació. Amb tot, Baró ha volgut destacar que aquesta reforma s'ha de fer sempre dins dels límits de la Constitució.