Quantcast

La emotiu comiat de Carles Iglesias a Àngel Andrés

Àngel d'Andrés i Carlos Iglesias no només van formar una genial parella televisiva donant vida a Manolo i Benito a la mítica sèrie de finals dels 90, ' mans a l'obra ', sinó que aquest tan sols va ser el punt de partida d'una bonica i llarga amistat. A més, Iglesias ha explicat en nombrosos mitjans de comunicació que tenien un projecte teatral entre mans que els tornaria a unir.

Per això, Carlos Iglesias ha volgut acomiadar Àngel d'Andrés, que va morir aquest dimecres 4 de maig. Primer ho ha fet a través de les xarxes socials, i després amb una emotiva carta publicada al diari el Mundo.

"Àngel d'Andrés López ha mort … Molt poques coses m'han causat més dolor en aquesta vida … T'estimo company", resa el tuit de Carlos Iglesias, que va acompanyat d'un dibuix de l'actor mort.

A la carta de comiat que li ha dedicat, recorda la seva època treballant junts a 'Mans a l'obra': "Ens coneixíem tant i tan bé que la major part, gairebé la meitat, del guió de Mans a l'obra sorgia en l'instant just de la trobada. Gairebé tot improvisat. i, no obstant això i malgrat tant de temps ell com Manolo i jo a la pell de Benito, el millor vindria després ".

"Hem estat amics malgrat tot; hem compartit passejades, bromes, dubtes, alegries, menjars i més menjars … Potser el fet de viure tan a prop l'un de l' un altre, els dos a la serra de Madrid; potser la simple inèrcia de tot el viscut; potser la bondat dels grassonets. Senzillament, era impossible no estimar la bondat d'un home que, per sobre de tot, estimava la vida ", relata Iglesias.

Carlos Iglesias també parla sobre el moment en què la sèrie va arribar a la seva fi , i admet que "en bona part" va ser la seva culpa. " Vaig veure clar que arribat a un punt en què tot està pagat i els nens al col·legi correcte, era el moment d'intentar nous camins. Tenia clar que volia rodar 'Un franc 14 pessetes'. A ell em consta no li va bé. Ell sabia que una sèrie així, amb el públic tan entregat (eren quatre milions i mig cada dijous davant del televisor), havia de continuar. Com a actor vocacional i persona bona es sentia en deute amb l'afecte demostrat per l'audiència. i fins es va enfadar amb mi. Però, és clar, no podia durar. Ell era, per sobre de tot, bo. Recordo que just després de veure la pel·lícula en la qual literalment m'havia deixat la pell, em va abraçar i em va dir: "Quina va fotre! Ara ho entenc tot ". Em quedo amb aquesta abraçada. Em quedar amb la seva amistat. Em quedar amb la bondat d'un home per sobre de tot bo ".