Quantcast

Comença el festival de teatre alternatiu 'Sorgeix Madrid' amb 41 estrenes a tota la regió

La Direcció General de Promoció Cultural de la Comunitat de Madrid estrena avui la tercera edició de Sorgeix Madrid , la mostra de creació escènica en sales alternatives de la regió, que tindrà lloc del 4 al 29 de maig. La programació d'enguany consta de 41 estrenes amb 134 funcions que tindran lloc en 20 espais.

Com és habitual, Sorgeix Madrid inclou des obres de teatre textual fins dansa i treballs de creació escènica multidisciplinar. Sota la coordinació d'Alberto García i Natalia Ortega, i en col·laboració amb les sales participants, Sorgeix Madrid impulsa la rica oferta de treballs en diferents formats i gèneres de companyies i creadors madrilenys (establerts a la regió o amb trajectòries indiscutiblement vinculades al seu moviment cultural ).

la solitud, la memòria, la identitat, la por o les inclinacions apareixen com a temes importants en molts dels muntatges que formen part d'aquesta edició. Com no podia ser menys, en la programació d'aquesta edició de Sorgeix també hi ha buit per a l'homenatge a Cervantes i Shakespeare al 400 aniversari de la seva mort. A més, al costat de la programació oficial, Sorgeix Madrid inclou a l'agenda paral·lela tres tallers de creació i tretze "activitats transverses" dedicades a les noves formes en què els creadors entenen l'escena.

Des avui fins al 29 de maig, 41 companyies madrilenyes estrenaran els seus últims treballs en els 20 espais d'aquest projecte: Artespacio Plotpoint, AZarte, DT espai Escènic, el Llindar de Primavera, espai labruc, La Nau de Cambaleo, LAZONAKUBIK, Nau 73, Sala bululú 2120, Sala Quarta Paret, Sala Mirador, Sala Tarambana, Sala Tu, Teatre de l'Art, Teatre de la Porta Estreta, Teatre del Barri, Teatre Guindalera, Teatre la Usina, Teatre Lagrada i Teatre Tyltyl.

Les companyies o creadors d'Sorgeix Madrid 2016 són: [lodudo] producció-Marta Izquierdo Muñoz, A peu de guerra, Acció Escènica, Actes íntims de Santi Senso, Arts Verbénicas, Aula3, Becaire Teatre, Camille Hanson, Chos, Cia. Mery Dörp, Cia. Om Un, Companyia La Porta Estreta i Almaviva Teatre, Creacions de l'Sako, Dani Llull (Fulminati Teatre), Fundació Centre de Nous Creadors, Gichi-Gichi Do, GrumelotFormación en col·laboració amb Escola Nau 73, Intempèrie Produccions Associació Cultural-Sala Tu, Jesús Rubio Gamo, Juan Ayala, La Casquería, La Mordassa teatre, Els Torreznos, Muntatges en l'Abisme, Res a La Nevera, Nornes teatre, ProduccionesDeBolsillo, Provisional Danza, Ràdio Rara teatre, Rebel·lies Mínimes dansa teatre, Snomians, Sudhum teatre, Tarambana Espectacles, teatre d'Acció Candent, teatre del Barri, teatre la Barja, teatre Somnàmbul, Teatres amb encant, Vaivén teatre, Victòria P. Miranda i Volta de Rosca.

Tota la programació de Sorgeix Madrid està disponible a la pàgina web de la mostra www.madrid.org/ surgemadrid.