Quantcast

Embarguen els béns de la productora de Cuéntame i del marit d'Ana Duato per frau

El jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, ha ordenat l'embargament dels comptes bancaris de la productora de ' Cuéntame ', Ganga Produccions SL ., I de el seu administrador, el marit de Ana Duato , Miguel Ángel Bernardeau, tal com publica ' el Confidencial '. Sembla que la decisió ha arribat després que hagin comprovat que la societat s'ha beneficiat de les empreses creades pel despatx d'advocats Nummaria , intervingut la passada setmana per blanqueig de capitals i frau fiscal.

Les investigacions s'enquadren dins de la Operació City, en la qual ja hi ha quatre advocats detinguts d'aquest bufet, entre ells el seu amo. Els principals noms sospitosos de ser clients van ser el de Imanol Arias , que podria haver defraudat a Hisenda més d'un milió d'euros, i el de la seva companya de la ficció. A tots dos se'ls van bloquejar els comptes i se'ls va imputar un presumpte delicte de frau fiscal per estar relacionats amb tota la trama de la creació de societats a l'estranger.

El jutge creu que la productora, ganga Producciones SL ., ha estat auditada per una empresa creada per Nummaria des de 1997 de la qual figuren com a administradors dos dels tres detinguts. Segons ' El Confidencial' , els beneficis de l'empresa han estat mínims per a tanta rendibilitat, per la qual cosa se sospita que el bufet hauria estat darrere per generar diners i evadir impostos a Hisenda.

En total, Nummaria podria haver defraudat fins a 15 milions d'euros amb un total de 110 empreses ' offshore ' obertes. A més de l'embargament de béns també s'han bloquejat els comptes bancaris d'una vintena de clients, entre ells Arias i Duato .

L'actor protagonista de ' Cuéntame ' ja va aparèixer en els Papers de Panamà per tenir una societat en un paradís fiscal que ell mateix va admetre que havia obert per estalviar diners.