Quantcast

Els partits volen acordar una campanya més austera

Tot just sis mesos després de les eleccions del 20D els espanyols ens veiem cridats de nou a les urnes. A la frustració per haver de repetir els comicis davant la incapacitat dels polítics per aconseguir un acord se suma l'enuig per la despesa addicional que suposarà per als espanyols: 150 milions d'euros segons càlculs d'UPN. < / p>

Conscients de la irritació que això provoca, els principals partits amb representació parlamentària s'han proposat reduir ostensiblement les despeses associades a la campanya electoral. PP, PSOE, Podem, Ciutadans, PNB, Compromís i UPN es reuniran aquest matí a les 11.00 al Congrés dels Diputats per acordar fórmules que permetin aconseguir aquest objectiu.

Els partits arriben amb diverses propostes a la reunió: PP i PSOE es mostren d'acord en l'eliminació de la publicitat exterior i la cartelleria, a més d'una reducció del 30% de les despeses. Ciutadans proposa per la seva banda una reducció del 50% del límit de despesa, i Podem fixar un límit de tres milions d'euros per partit.

El PP ha fixat per la seva part com a límit el 'mailing' o bustiada de paperetes, que considera imprescindible. Mentre Podem i Ciutadans estarien d'acord en un enviament conjunt de paperetes, el PP i el PSOE no ho veuen apropiat.