Quantcast

Els bitllets de 500 euros podrien deixar d'imprimir-se

El Banc Central Europeu (BCE) pot anunciar avui que els bitllets de 500 euros es deixen d'imprimir. A causa del valor d'aquests bitllets, hi ha una alta probabilitat que s'aprofitin per cometre actes delictius. L'objectiu seria que es deixin de produir aquests bitllets, i que al seu mateix temps es vagin eliminant els que circulen actualment pels ciutadans. En cap moment els bitllets perdrien el valor, el procés d'eliminació transcorreria lentament.

Alemanya, un dels països europeus que disposa de més bitllets de 500 euros, no està molt a favor de la idea de la BCE , però no sembla que vagin a aconseguir aturar la idea de dur a terme la desaparició d'aquests bitllets. Els alemanys van ser, al costat dels holandesos, uns dels motius pels quals es va decidir incloure el bitllet de 500 euros en el seu moment, ja que en la seva antiga moneda també disposaven d'un bitllet d'un alt valor, i el consideren part de la seva cultura.

els empresaris no consideren que els bitllets de tan alt valor siguin necessaris per a les activitats econòmiques, només un 44% dels ciutadans han vist alguna vegada a la vida un bitllet de tant valor. L'escassetat d'aquests bitllets és un fet real, el 2007 Espanya era dels països que més disposava, però actualment es veuen cada vegada menys.