Quantcast

Segons la patronal catalana la reforma laboral és clau per al descens de l'atur

El nombre de desocupats a Catalunya va disminuir en el mes d'abril a 13.868 persones respecte del mes de març. En termes interanuals l'atur registrat es va reduir en 66.851 persones i va sumar així novament un descens de l'atur en percentatges interanuals que es el mes de juliol del 2013.

Pel que fa a la cont ratación, a Catalunya s'han efectuat 232.941 contractes, 5.128 més que el mes anterior i 23.434 més dors respecte l'any anterior. Es manté la dualitat entre els contractes temporals que representen el 86,26% i els indefinits que representen el 13,74% del total dels contractes realitzats en aquest mes.

La patronal catalana ha valorat molt positivament les dades de l'atur corresponents al mes d'abril. Catalunya s'ha erigit en la segona comu autònoma amb major descens de l'atur. L'atur ha baixat en tots els sectors i províncies catalanes.

Les dades posen de manifest que s i manté la tendència de millora substancial del mercat laboral i que els elements flexibilizadotes de les relacions laborals derivats de la Reforma Laboral han estat beneficiosos per evitar una major destrucció de l'ocupació en un moment inicial i per incentivar la creació d'ocupació en els últims anys.

Aquesta evolució de l'ocupaci ó, assegura la patronal catalana, ha de servir perquè reflexioni l'executiu que surti de les urnes el proper 26 d i juny.

Foment destaca les bondats de els mecanismes de flexibilitat de les relacions laborals com a instruments necessaris per a les empreses. Per aquest motiu, conclou, cal mantenir les reformes de l'àmbit laboral que han demostrat activar l'ocup ació i aprofundir en aquelles altres que queden pendents en matèries com la contractació, la negociació col·lectiva, els costos laborals i la supressió de els elements de rigidesa que encara subsisteixen en les relacions laborals.

La xifra de l'atur va registrar at a Catalunya se situa en 486.123 persones desocupades .

en termes interanuals des del mes de juliol del 2013 la situació és millor a la de l'any anterior. En aquesta direcció, s'ha passat d'una taxa i nteranual al mes de gener del 2013 del 4,52% a una taxa del -12,02% al mes d'abril de 2016.