Quantcast

Iglesias vol a Sánchez de vicepresident si guanya les elecions

El líder de Podem, Pablo Iglesias sembla convençut ara que el PSOE ha de ser «un aliat» després de les eleccions del 26-J. Assegura que permetrà Sánchez ser el seu vicepresident per unir a totes les forces a l'esquerra del PSOE. En aquesta situació, el líder de la formació estatge ha afegit que el PSOE «tindria la legitimitat per reclamar la vicepresidència» si queda per sota de Podem . «Encara que guanyem» , ha afegit, «allargarem la mà al PSOE». «En aquest cas, el fonamental és sortir a guanyar. Per a nosaltres superar el PP i poder guanyar les eleccions seria un èxit. No nostre, sinó del país. Per això és important intentar posar-nos d'acord amb altres. Per a nosaltres, el PSOE té de ser un aliat, aspirem a governar amb ells «, ha recalcat.

Iglesias ha llançat també un avís al sector d'Esquerra Unida més crític amb el pacte < / strong> que negocien els secretaris d'Organització de les dues forces. El dirigent d'Podem ha afirmat que l'excoordinador general Gaspar Llamazares «representa el passat» . Les seves paraules no han pogut ser més clares referent a això: «Tinc molt respecte pel senyor Llamazares, crec que ha estat un magnífic parlamentari, però crec que és evident que representa el passat i Alberto representa el futur. Jo sí em veig construint futur amb Alberto «.

Així, mentre IU continua amb la consulta a les seves bases sobre la confluència amb Podem, el secretari general d'aquesta última formació ha reconegut avui ue parla amb Garzón «diàriament» i ha assegurat que tots dos estan convençuts que la major part de les seves organitzacions vol un acord. «Hem de respectar-nos tots. El que està clar és que si hi ha un Govern ha d'haver un Govern plural «, ha dit.